Brunt ris sallad

30 min. total

Ingredienser

  • 1 cup brunt ris
  • 3 spsk torkade tranbär
  • 2 spsk pekannötter, hackade
  • 0,33 cup äpple i tärningar
  • 0,25 cup gröna ärtor, blancherade
  • 2 spsk rödlök, hackad
  • 2 spsk balsamvinäger
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1,5 spsk olivolja
  • 2 tsk brunt mjöl

Instruktioner

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg tranbär, pekannötter, äpple, ärtor och rödlök i en skål och blanda.
  2. Tillsätt riset och blanda ihop allt. Vispa samman balsamvinäger, citronsaft, dijonsenap, olivolja och brunt socker i en liten skål.
  3. Smaka av med salt och peppar. Ringla dressingen över salladen och vänd runt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 578 kcal.

Protein: 8 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 29 %