Bruchetta med tomat och mozzarella

25 min. total

Ingredienser

  • 4 tsk olivolja
  • 8 stykke baguette, fullkornsbaguette, rostad
  • 16 ounce körsbärstomat, halverad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk balsamvinäger
  • 6 ounce mozzarella i skivor
  • 0,25 cup basilika

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Pensla brödet med hälften av oljan och lägg det på en plåt.
  2. Grädda i 10 minuter och ta ut ur ugnen. Blanda tomat, vitlök, resterande olja och vinäger i en skål.
  3. Lägg mozzarella på brödet och tomatblandningen ovanpå. Sätt tillbaka brödet i ugnen och grädda i 6-8 minuter.
  4. Ta ut bruchettan. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 312 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 37 %

Fett: 45 %