Broccolisoppa med quinoa

30 min. total

Ingredienser

  • 70 gram quinoa
  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 300 gram tärnad potatis
  • 1 stk broccoli, hackad
  • 4 cup grönsaksbuljong
  • 100 gram spenat
  • 0,5 cup mynta
  • 2 spsk citronsaft
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat

Instruktioner

  1. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök och vitlök under omrörning i 3 minuter eller tills de är mjuka.
  2. Tillsätt potatis och broccoli. Tillsätt grönsaksbuljong. Koka upp på hög värme. Sänk till medelvärme och låt sjuda i 16 minuter.
  3. Tillsätt spenat och mynta. Låt sjuda i 1 minut. Mixa soppan tills den är slät. Rör i citronsaften. Smaka av med kryddor.
  4. Häll upp soppan i en skål. Lägg quinoan i mitten och ringla över extra jungfruolivolja. Servera med rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 315 kcal.

Protein: 16 %

Kolhydrater: 58 %

Fett: 26%