Broccoli och kornsallad

55 min. total

Ingredienser

  • 200 gram pärlkorn
  • 1 stk broccoli, buketter
  • 1 cup granatäpplefrön
  • 1 cup russin
  • 4 ounce fetaost i tärningar
  • 2 spsk vårlök, hackad
  • 1 spsk tahini
  • 2 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk honung

Instruktioner

  1. Häll korn och vatten i en kastrull. Låt sjuda i 45 minuter. Häll av kornet och häll det i en skål.
  2. Fräs broccolin i en stekpanna utan fästmassa på hög värme i 4-5 minuter.
  3. Lägg broccolin i skålen med korn.
  4. Vispa samman tahini, olivolja, citronsaft och honung i en liten skål. Häll över korn och broccoli och vänd runt för att täcka över.
  5. Låt korn och broccoli svalna. Tillsätt granatäpple, russin, fetaost och vårlök. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 538 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 59 %

Fett: 28 %