Bovetepannkakor med lax

30 min. total

Ingredienser

  • 1,5 cup bovetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 1 cup mjölk
  • 0,5 cup vatten
  • 1 spsk honung
  • 2 stk ägg, krossade
  • 2 spsk gräslök, hackad
  • 0,25 cup smör
  • 1 cup gräddfil
  • 3 spsk citronsaft
  • 8 ounce rökt lax i skivor
  • 0,5 stk rödlök i skivor

Instruktioner

  1. Vispa ihop mjöl, bakpulver och salt i en skål. Ta en mätbägare och vispa ihop mjölk, vatten, honung, äggula och gräslök.
  2. Häll de våta ingredienserna i skålen tills de är torra, rör om hela tiden. Vispa äggvitorna tills de är lätta och fluffiga. Vik ner äggvitorna i smeten.
  3. Smält smöret i en panna utan fästmassa på medelvärme. Bred ut degen på formen. Stek i 3 minuter, vänd pannkakan och stek i ytterligare 1 minut.
  4. Upprepa tills all smet är slut och tillsätt fett i pannan vid behov. Vispa ihop gräddfil, citronsaft, salt och peppar.
  5. Fördela citrondressing, rökt lax och rödlök ovanpå pannkakorna. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 539 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 41 %