Blomkål med avokadosås

50 min. total

Ingredienser

  • 1 stk blomkål, hackad
  • 8 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 15 ounce kikärter, avrunna
  • 2 spsk olivolja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1,5 tsk salt och peppar
  • 1,5 spsk citronsaft
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 2 stk avokado i skivor

Instruktioner

  1. Blanda kikärter och blomkål i en skål. Blanda med 1/2 av olivoljan, vitlökspulver, salt och peppar.
  2. Förvärm ugnen till 230 °C. Lägg bakplåtspapper på en bakplåtspappersklädd plåt och lägg kikärter och blomkål ovanpå. Grädda i 35-40 minuter.
  3. Ta en skål och mosa avokadon med 1/3 av citronsaften.
  4. Vispa yoghurt, salt och peppar tillsammans med resten av oljan och citronsaften. Låt svalna och låt dra in.
  5. Fördela avokadon på tortillorna. Toppa med kikärter och blomkål. Servera med dressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 690 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 53 %

Fett: 34%