Blandad sallad med grillad kyckling

30 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup sojasås
  • 0,25 cup balsamvinäger
  • 4 spsk olivolja
  • 2 spsk brunt mjöl
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1 tsk torkad timjan
  • 3 fed vitlök, finhackad
  • 3 spsk limejuice
  • 1 spsk persilja, hackad
  • 4 stk kycklingbröst
  • 5 cup blandad sallad
  • 2 cup körsbärstomater i kvartar
  • 1 cup fetaost, smulad
  • 1 stk rödlök i skivor

Instruktioner

  1. Blanda sojasås, vinäger, hälften av oljan, hälften av limesaften, brunt socker, senap, timjan, vitlök, persilja, salt och peppar i en påse med dragkedja.
  2. Förslut påsen och skaka. Öppna och lägg till kyckling. Förvärm grillen till medelhög värme.
  3. Grilla kycklingen i 5-8 minuter på varje sida. Ta bort från grillen och låt vila.
  4. Vispa ihop resten av oljan, limejuice, salt och peppar i en skål. Lägg salladen på en tallrik.
  5. Fördela tomat, lök och feta på salladen. Ringla över dressingen. Avsluta med kycklingen på toppen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 509 kcal.

Protein: 31 %

Kolhydrater: 14 %

Fett: 55%