Bananmuffins

35 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk kokosolja
  • 2 spsk lönnsirap
  • 2 stk ägg
  • 1 stk banan, mest
  • 0,25 cup mandelmjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljextrakt
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk kanel, malen
  • 1,8 cup fullkornsvetemjöl
  • 0,33 cup havregrynsgröt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 160 °C. Pensla muffinsformen med olja.
  2. Vispa samman kokosolja och sirap i en skål. Tillsätt äggen och vispa ordentligt.
  3. Rör i banan och mjölk. Tillsätt bakpulver, vaniljextrakt, salt och kanel.
  4. Tillsätt med och havregryn i skålen. Rör om tills en jämn deg bildas. Tillsätt lite vatten om det behövs.
  5. Fyll varje muffinshål till 2/3. Strö havregryn på toppen.
  6. Grädda muffins i 22-25 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna på ett bakgaller. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 263 kcal.

Protein: 11 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 25 %