Balsamic Chicken Buddha Bowl

25 min. total

Ingredienser

  • 1 stk kycklingbröst
  • 1 spsk balsamvinäger
  • 0,5 spsk sojasås
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 fed vitlök, finhackad
  • 0,25 cup quinoa, kokt
  • 1 cup brysselkål, halverad
  • 0,5 cup babyspenat
  • 0,25 stk avokado i skivor
  • 0,25 cup kidneybönor, avrunna
  • 0,5 cup broccoli, buketter, blancherade
  • 0,5 tsk sesamfrön
  • 2 stykke citronbåt

Instruktioner

  1. Vispa ihop vinäger, sojasås, oregano, salt och vitlök i en skål. Tillsätt kycklingen.
  2. Låt det marinera i några minuter.
  3. Hetta upp 1/2 av oljan i en grillpanna på medelhög värme. Krydda kycklingen med salt och peppar. Stek kycklingen i 4 minuter på varje sida.
  4. Koka quinoan enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av överflödigt vatten.
  5. Ta en skål och lägg quinoan i den. Lägg brysselkål, spenat, avokado, bönor och broccoli på quinoan.
  6. Skär kycklingbröstet i skivor och lägg det i skålen. Strö över sesamfrön. Servera med citronklyftor. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 707 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 32 %

Fett: 40 %.