Bakade kålrullar

45 min. total

Ingredienser

  • 2 cup yoghurt, naturlig
  • 4 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk kinakål
  • 1 cup quinoa, kokt
  • 1 pound malet kyckling
  • 1 stk ägg
  • 1 cup lök, hackad
  • 1 cup morot, riven
  • 1 tsk paprika
  • 8 ounce svamp, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk peppar
  • 1 cup vatten

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Ta en skål och blanda yoghurten med 3/4 av vitlöken. Smaka av med salt och peppar. Låt vila.
  2. Koka upp en kastrull med saltat vatten. Koka kålen i 2 minuter.
  3. Blanda quinoa, kyckling, ägg, lök, morot, champinjoner, resten av vitlöken, paprika, salt och peppar i en ny skål.
  4. Lägg kycklingblandningen i mitten av ett kålblad och rulla ihop. Upprepa tills det inte finns någon mer fyllning. Lägg rullarna sida vid sida i en ugnsfast form, tillsätt vatten och täck.
  5. Grädda i ugnen i 30-35 minuter. Servera med yoghurtdressing. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 447 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 41 %

Fett: 23 %