Bakade ägg med kyckling och grönkål

30 min. total

Ingredienser

  • 4 stk kycklingbröst
  • 2 spsk olivolja
  • 4 cup kål, hackad
  • 1 stk schalottenlök, finhackad
  • 12 stk ägg, vispade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Smörj en muffinsform. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme.
  2. Stek kycklingen i 4-5 minuter på varje sida. Ta bort kycklingen och skär den i tärningar. Spara lite kycklingfett.
  3. Använd samma stekpanna för att fräsa schalottenlök i 2 minuter. Tillsätt grönkålen och salta. Stek i ca 5 minuter. Ta bort från värmen.
  4. Fördela grönsaksblandningen jämnt i muffinsformen. Toppa med kycklingen.
  5. Häll äggen i muffinsformarna. Grädda i 15-20 minuter. Låt svalna på en bakplåt. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 361 kcal.

Protein: 40 %.

Kolhydrater: 9 %.

Fett: 51 %