Bakad sötpotatis med tacofyllning

60 min. total

Ingredienser

  • 4 stk sötpotatis
  • 1 spsk chili, mald
  • 1 tsk kummin, mald
  • 0,5 tsk paprika
  • 0,5 tsk torkad oregano
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 1 spsk olivolja
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 1 pound malet nötkött (fettsnålt)
  • 1 stk tomat i tärningar
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 0,5 cup vårlök, hackad

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 °C. Stick in potatisen med en gaffel överallt. Grädda i 40-45 minuter.
  2. Blanda under tiden chili, spiskummin, paprika, oregano, vitlökspulver, salt och peppar i en skål.
  3. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelhög värme. Stek löken i 3-4 minuter. Tillsätt nötköttet.
  4. Bryn köttet. Strö över kryddblandningen och rör om. Stek köttet ytterligare 1-2 minuter och lägg det åt sidan.
  5. Skär potatisen på längden. Tryck ihop ändarna för att öppna potatisen.
  6. Fyll potatisen med köttfärs och lägg på tomat, paprika och vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 373 kcal.

Protein: 28 %

Kolhydrater: 36 %

Fett: 36 %