Bakad potatis med tonfisk

100 min. total

Ingredienser

  • 4 spsk vårlök, hackad
  • 4 stk potatis, skrubbad
  • 1 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 350 gram tonfisk, avrunnen
  • 1 stk röd paprika, tärnad
  • 0,5 cup majs, avrunnen
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk chili, mald
  • 0,75 tsk kummin, mald
  • 0,25 cup gräddfil
  • 2 cup cheddar, riven

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 220 °C. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt. Skrubba potatisen ren och stick i den med en gaffel.
  2. Gnid in dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på plåten. Grädda i 50-60 minuter, vänd potatisen efter halva tiden. Låt svalna.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt tonfisk, paprika och majs och stek i ytterligare 2 minuter.
  4. Tillsätt vitlök, chili, spiskummin, salt och peppar och rör om tills det doftar, ca 30 sekunder. Ta bort från värmen. Skär potatisen på mitten och urholka den.
  5. Spara den urholkade potatisen. Fördela de ihåliga potatisarna på plåten. Blanda potatispuré och gräddfil i en skål.
  6. Mosa tills det blir jämnt. Lägg ost- och tonfiskblandningen i skålen och mosa ihop. Skeda upp blandningen i de ihåliga potatisarna och strö över ost.
  7. Grädda i ytterligare 10-15 minuter. Servera med överbliven gräddfil, ost och vårlök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 583 kcal.

Protein: 25 %.

Kolhydrater: 36 %

Fett: 38 %