Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Bakad potatis med tonfisk
100 min. total
Ingredienser
- 4 msk vårlök, hackad
- 4 st potatis, skrubbad
- 1 tsk olivolja
- 1 st lök, hackad
- 350 gram tonfisk, avrunnen
- 1 st röd paprika, tärnad
- 1,2 dl majs, avrunnen
- 1 klyftor vitlök, finhackad
- 1 tsk chili, mald
- 0,75 tsk kummin, mald
- 0,6 dl gräddfil
- 4,7 dl cheddar, riven
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 220 °C. Lägg aluminiumfolie på en bakplåt. Skrubba potatisen ren och stick i den med en gaffel.
- Gnid in dem med olivolja och krydda med salt och peppar. Lägg potatisen på plåten. Grädda i 50-60 minuter, vänd potatisen efter halva tiden. Låt svalna.
- Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt lök och fräs i ca 10 minuter. Tillsätt tonfisk, paprika och majs och stek i ytterligare 2 minuter.
- Tillsätt vitlök, chili, spiskummin, salt och peppar och rör om tills det doftar, ca 30 sekunder. Ta bort från värmen. Skär potatisen på mitten och urholka den.
- Spara den urholkade potatisen. Fördela de ihåliga potatisarna på plåten. Blanda potatispuré och gräddfil i en skål.
- Mosa tills det blir jämnt. Lägg ost- och tonfiskblandningen i skålen och mosa ihop. Skeda upp blandningen i de ihåliga potatisarna och strö över ost.
- Grädda i ytterligare 10-15 minuter. Servera med överbliven gräddfil, ost och vårlök. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 583 kcal.
Protein: 25 %.
Kolhydrater: 36 %
Fett: 38 %