Bakad potatis med rosmarin

40 min. total

Ingredienser

  • 2 pound potatis, skrubbad
  • 4 spsk olivolja
  • 1 spsk rosmarin, hackad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • 1 cup grekisk yoghurt
  • 2 spsk schalottenlök, finhackad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Placera ett galler på en bred panna.
  2. Ta en skål och vänd potatisen med olja, rosmarin, salt och peppar tills den är täckt. Lägg potatisen på stekplattan.
  3. Grädda i 40-45 minuter och vänd dem efter halva tiden.
  4. Rör ihop yoghurt och schalottenlök. Servera till den bakade potatisen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 349 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 49 %

Fett: 38 %