Bakad potatis med lax

80 min. total

Ingredienser

  • 2 stk potatis, skrubbad
  • 1 tsk olivolja
  • 2 spsk höstost
  • 0,5 tsk dill
  • 1 tsk citronsaft
  • 2 stykke rökt lax i skivor

Instruktioner

  1. Värm ugnen till 190 °C. Tvätta potatisen. Peta dem överallt med en gaffel.
  2. Ringla olja och strö salt över potatisen och gnugga in den.
  3. Lägg dem på en bakplåtspapper. Grädda i 60-80 minuter.
  4. Blanda keso, dill och citronsaft i en liten skål. Skär ett kryss i potatisen.
  5. Rör ner kesoeblandningen i potatisen. Lägg laxen ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 462 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 63 %

Fett: 19 %