Bakad laxbiff

25 min. total

Ingredienser

  • 450 gram gröna bönor, blancherade
  • 3 spsk olivolja
  • 280 gram körsbärstomat
  • 160 gram svarta oliver
  • 1 cup basilika
  • 4 stk laxfilé
  • 2 stk citronbåt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen med hela vredet uppåt. Blanda bönor, olja, oliver, tomat och basilika i en liten skål.
  2. Häll ut dem på ena sidan av en bakplåt. Pensla oljan från blandningen över hela tallriken.
  3. Lägg laxen bredvid grönsakerna. Pressa citronsaft på båda sidor av laxen.
  4. Smaka av med salt och mycket peppar. Ringla lite olja över laxen.
  5. Ställ in plåten i ugnen i 10 minuter. Lägg över på en tallrik och servera med lemon curd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 495 kcal.

Protein: 27 %

Kolhydrater: 11 %

Fett: 62 %