Bakad lax och sparris

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk laxfilé
  • 5 stk sparris, blancherad
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 spsk vitt vin
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk dill, hackad
  • 0,5 cup yoghurt, naturlig
  • 3 stk körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Gör ett ark av aluminiumfolie och smörj mitten.
  2. Placera laxen i mitten av varje ark. Toppa med sparris och ringla över citronsaft.
  3. Smaka av med salt och peppar. Vik upp sidorna och vik kanten på arket över varandra några gånger.
  4. Försegla ändarna, men låt luften vara kvar i parken. Lägg parken på en bakplåt.
  5. Grädda i 15-18 minuter. Under tiden värmer du oljan i en stekpanna på medelvärme.
  6. Fräs vitlök i 2 minuter. Tillsätt vitt vin och låt alkoholen koka av i 2 minuter.
  7. Tillsätt yoghurt, dill, salt och peppar. Smaka av med kryddor.
  8. Servera laxen och sparrisen med den vita såsen. Garnera med den första tomaten. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 431 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 51 %