Bakad lax och sparris

20 min. total

Ingredienser

  • 1 st laxfilé
  • 5 st sparris, blancherad
  • 1 msk citronsaft
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vitt vin
  • 1 klyftor vitlök, finhackad
  • 1 tsk dill, hackad
  • 1,2 dl yoghurt, naturlig
  • 3 st körsbärstomat, halverad

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 230 °C. Gör ett ark av aluminiumfolie och smörj mitten.
  2. Placera laxen i mitten av varje ark. Toppa med sparris och ringla över citronsaft.
  3. Smaka av med salt och peppar. Vik upp sidorna och vik kanten på arket över varandra några gånger.
  4. Försegla ändarna, men låt luften vara kvar i parken. Lägg parken på en bakplåt.
  5. Grädda i 15-18 minuter. Under tiden värmer du oljan i en stekpanna på medelvärme.
  6. Fräs vitlök i 2 minuter. Tillsätt vitt vin och låt alkoholen koka av i 2 minuter.
  7. Tillsätt yoghurt, dill, salt och peppar. Smaka av med kryddor.
  8. Servera laxen och sparrisen med den vita såsen. Garnera med den första tomaten. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 431 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 15 %.

Fett: 51 %