Bakad kalkon med broccoli

35 min. total

Ingredienser

  • 7 spsk citronsaft
  • 2 spsk senap, brun
  • 1 tsk timjan, hackad
  • 3 spsk olivolja
  • 1,5 pound kalkonbröst
  • 8 cup broccoli, buketter
  • 0,5 tsk vitlök, finhackad

Instruktioner

  1. Vispa ihop 2/3 av citronsaften, senap, olivolja, timjan, salt och peppar i en skål.
  2. Vänd kalkonbröstet i marinaden och låt det vila.
  3. Förvärm ugnen till 205 °C. Blanda vitlök, havssalt och peppar i en ny skål.
  4. Blanda broccolin i kryddblandningen. Sprid ut broccolin på en bakplåt och lägg kalkonen ovanpå.
  5. Rosta i ugnen i 15-20 minuter. Låt den vila och skär den i skivor. Servera med citronsaft. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 362 kcal.

Protein: 51 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 38 %