Bakad havregrynsgröt med blandad frukt.

45 min. total

Ingredienser

  • 1 stk banan i skivor
  • 1 stk äpple i tärningar
  • 1,5 cup blåbär
  • 0,25 cup honung
  • 1 cup havregrynsgröt
  • 0,25 cup valnötter, krossade
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk kanel, malen
  • 1 cup mandelmjölk
  • 1 stk ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Smörj en bakplåt och lägg banan och äpple i ett enda lager på plåten.
  2. Strö över 1/2 av tranbären och 1/4 av kanelen, strö över 1/2 av honungen. Täck över med aluminiumfolie och grädda i 15 minuter.
  3. Under tiden rör du ihop havregrynen, 1/2 av nötterna, bakpulver, resten av kanelen och saltet i en skål.
  4. Vispa ihop honung, mjölk, ägg och vanilj i en ny skål. Ta ut plåten med bananerna ur ugnen.
  5. Häll havreblandningen över bananen. Häll mjölkblandningen över havregrynen och fördela den så jämnt som möjligt.
  6. Strö över resten av bären och nötterna. Grädda havregrynen i 30 minuter. Skär ut och servera. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 295 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 65 %

Fett: 26%