Bakad havregrynsgröt med blandad frukt.

45 min. total

Ingredienser

  • 1 st banan i skivor
  • 1 st äpple i tärningar
  • 3,5 dl blåbär
  • 0,6 dl honung
  • 2,4 dl havregrynsgröt
  • 0,6 dl valnötter, krossade
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 0,75 tsk kanel, malen
  • 2,4 dl mandelmjölk
  • 1 st ägg
  • 1 tsk vaniljextrakt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 190 °C. Smörj en bakplåt och lägg banan och äpple i ett enda lager på plåten.
  2. Strö över 1/2 av tranbären och 1/4 av kanelen, strö över 1/2 av honungen. Täck över med aluminiumfolie och grädda i 15 minuter.
  3. Under tiden rör du ihop havregrynen, 1/2 av nötterna, bakpulver, resten av kanelen och saltet i en skål.
  4. Vispa ihop honung, mjölk, ägg och vanilj i en ny skål. Ta ut plåten med bananerna ur ugnen.
  5. Häll havreblandningen över bananen. Häll mjölkblandningen över havregrynen och fördela den så jämnt som möjligt.
  6. Strö över resten av bären och nötterna. Grädda havregrynen i 30 minuter. Skär ut och servera. Varsågod!

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.


Näring (per person)

Kalorier: 295 kcal.

Protein: 9 %.

Kolhydrater: 65 %

Fett: 26%