Bakad fylld aubergine

60 min. total

Ingredienser

  • 2 stk aubergine, halverad
  • 2 stk kalkonbacon, hackad
  • 0,12 cup cheddar, riven
  • 0,5 stk lök, hackad
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 tsk limejuice
  • 1 stk tomat i skivor
  • 4 stk ägg
  • 0,12 tsk salt

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 175 °C. Skär auberginen på längden och urholka den; låt den behålla formen när den gräddas.
  2. Koka den urholkade auberginen i ca 10-12 minuter, låt den rinna av. Blanda ihop den kokta auberginen, bacon, ost, lök och vitlök i en skål.
  3. Fyll de halverade auberginerna med blandningen. Toppa med ägg och tomatskivor.
  4. Lägg auberginerna på en bakplåtspapper smord med olja. Grädda i ugnen i 50 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 131 kcal.

Protein: 30 %.

Kolhydrater: 26 %

Fett: 44 %