Bakad butternut squash

45 min. total

Ingredienser

  • 2 stk butternut squash, halverad
  • 1 spsk kokosolja
  • 1 tsk smör
  • 1 stk rödlök, hackad
  • 1 stk äpple i tärningar
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 pound malet kyckling
  • 2 spsk persilja, hackad
  • 1 tsk chiliflingor

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 205 °C. Placera aluminiumfolie på ett bakplåtspapper. Ta bort fröna från butternut squashen och lägg den med snittytan nedåt på bakplåtspappret.
  2. Grädda i 30 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Sänk ugnen till 175 °C.
  3. Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt smör, lök och äpplen. Fräs i 3-5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut.
  4. Tillsätt kycklingen, salt, peppar och chiliflakes. Stek i ca 10 minuter.
  5. Skopa ut butternutpumpen med en sked och lägg köttet i en skål. Lämna tillräckligt mycket kött för att huden ska behålla sin struktur.
  6. Mosa fruktköttet och persiljan tillsammans. Lägg detta i kastrullen tillsammans med kycklingen.
  7. Rör om tills det är blandat. Smaka av med salt och peppar.
  8. Fyll den urholkade butternutpumpen med blandningen. Grädda i 10 minuter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 426 kcal.

Protein: 26 %

Kolhydrater: 50 %.

Fett: 24 %