Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.
Bakad butternut squash
45 min. total
Ingredienser
- 2 st butternut squash, halverad
- 1 msk kokosolja
- 1 tsk smör
- 1 st rödlök, hackad
- 1 st äpple i tärningar
- 2 klyftor vitlök, finhackad
- 450 gram malet kyckling
- 2 msk persilja, hackad
- 1 tsk chiliflingor
Instruktioner
- Förvärm ugnen till 205 °C. Placera aluminiumfolie på ett bakplåtspapper. Ta bort fröna från butternut squashen och lägg den med snittytan nedåt på bakplåtspappret.
- Grädda i 30 minuter. Ta ut dem ur ugnen och låt dem svalna. Sänk ugnen till 175 °C.
- Värm oljan i en stekpanna. Tillsätt smör, lök och äpplen. Fräs i 3-5 minuter. Tillsätt vitlöken och fräs i 1 minut.
- Tillsätt kycklingen, salt, peppar och chiliflakes. Stek i ca 10 minuter.
- Skopa ut butternutpumpen med en sked och lägg köttet i en skål. Lämna tillräckligt mycket kött för att huden ska behålla sin struktur.
- Mosa fruktköttet och persiljan tillsammans. Lägg detta i kastrullen tillsammans med kycklingen.
- Rör om tills det är blandat. Smaka av med salt och peppar.
- Fyll den urholkade butternutpumpen med blandningen. Grädda i 10 minuter. Varsågod!
Näring (per person)
Kalorier: 426 kcal.
Protein: 26 %
Kolhydrater: 50 %.
Fett: 24 %