Bakad blomkålssallad

45 min. total

Ingredienser

  • 0,5 stk blomkål, buketter
  • 1 spsk olivolja
  • 2,5 spsk citronsaft
  • 1 tsk tahini
  • 0,5 fed vitlök, finhackad
  • 0,5 tsk kummin, mald
  • 3 cup spenat
  • 0,25 stk rödlök i skivor
  • 2 spsk valnötter, krossade

Instruktioner

  1. Förvärm ugnen till 200 °C. Ta en ugnsfast form, lägg blomkålen i, ringla över olja, krydda med salt och peppar och vänd dem.
  2. Grädda blomkålen i 20 minuter. Rör om och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Ta ut dem och låt dem svalna.
  3. Ta en salladsskål och vispa ihop citronsaft, tahini, vitlök, spiskummin, salt och peppar.
  4. Tillsätt den bakade blomkålen, spenaten och rödlöken och blanda. Garnera med valnötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 198 kcal.

Protein: 14 %

Kolhydrater: 20 %.

Fett: 66 %