Bakad blomkål och kyckling i grädde

50 min. total

Ingredienser

  • 1 pound kycklingbröst i tärningar
  • 1 spsk olivolja
  • 0,25 cup grädde, lågfett
  • 1 stk blomkål, buketter
  • 1 tsk italiensk krydda
  • 1 cup cheddar, riven
  • 1 spsk persilja, hackad

Instruktioner

  1. Strö över kycklingen med salt och peppar. Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme.
  2. Stek kycklingen i 10-12 minuter. Tillsätt grädde och rör om, skrapa botten med en skottskiva för att få loss de brända bitarna.
  3. Förvärm ugnen till 160 °C. Smörj en ugnsfast form och lägg blomkålen i den.
  4. Strö salt, peppar och kryddor över blomkålen.
  5. Lägg kycklingen på blomkålen och häll grädden över. Strö över ost.
  6. Täck skålen med folie och grädda i 15-20 minuter. Garnera med persilja. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 344 kcal.

Protein: 34 %

Kolhydrater: 9 %.

Fett: 56 %