Bagel med parmaskinka

15 min. total

Ingredienser

  • 1 spsk olivolja
  • 1 stk lök i skivor
  • 0,25 tsk salt
  • 3 stk ägg
  • 1 spsk grädde, lågfett
  • 1 spsk smör
  • 2 stk bagel, fullkorn, rostad
  • 2 blad sallat
  • 4 stykke serranoskinka

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelhög värme och fräs löken i ca 10 minuter. Vänd ner och stek tills de är bruna och karamelliserade.
  2. Tillsätt salt och koka bort vätskan. Vispa ihop ägg och grädde i en skål.
  3. Smält smöret i en stekpanna. Tillsätt äggblandningen och skrapa i botten tills ägget är färdigt, ca 2 minuter.
  4. Skär bageln på mitten. Lägg sallad, ägg, lök och skinka på den nedre halvan.
  5. Smaka av med salt och peppar. Sätt på locket. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 674 kcal.

Protein: 18 %

Kolhydrater: 46 %

Fett: 36 %