Avokadosallad med stekt ägg

15 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 cup spenat
  • 0,25 cup kikärter, avrunna
  • 0,5 stk avokado i skivor
  • 0,25 cup körsbärstomater i kvartar
  • 0,5 cup gurka i skivor
  • 1 tsk vårlök, hackad
  • 1 spsk pumpafrön, rostade
  • 1 spsk olivolja
  • 1 spsk citronsaft

Instruktioner

  1. Hetta upp en stekpanna med fett. Spegelägg efter smak.
  2. Blanda spenat, kikärter, avokado, tomat, gurka, vårlök och pumpafrön i en skål.
  3. Ringla olivolja och citronsaft över salladen. Lägg det stekta ägget ovanpå. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 452 kcal.

Protein: 13 %

Kolhydrater: 20 %.

Fett: 67 %