Avokado-äggwraps

15 min. total

Ingredienser

  • 3 stk ägg
  • 1 spsk mjölk
  • 5 gram smör
  • 1 stk avokado i tärningar
  • 2 stk tortilla, fullkorn, uppvärmd
  • 1 tsk gräslök, hackad

Instruktioner

  1. Vispa ihop ägg och mjölk i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  2. Smält smöret i en panna utan fästmassa på låg värme.
  3. Tillsätt ägget och stek i 3-4 minuter under ständig omrörning med en spatel så att ägget inte lossnar från botten. Ta bort den från värmen.
  4. Tillsätt avokadon till ägget och blanda ordentligt. Värm tortillas enligt anvisningarna på förpackningen och lägg dem på en tallrik.
  5. Tillsätt ägg-avokadoblandningen och vik ihop tortillorna. Garnera med gräslök. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 416 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 38 %

Fett: 46 %