Asiatiskt fläskkött och kålsallad

25 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup apelsinmarmelad
  • 2 spsk sojasås
  • 2 spsk risvinäger
  • 1 spsk sesamolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 12 ounce fläskkotlett, skivad
  • 2 stk gul paprika, skuren
  • 6 cup kinakål, riven

Instruktioner

  1. Blanda sylt, sojasås, vinäger, sesamolja och vitlök i en skål. Ställ åt sidan.
  2. Hetta upp fettet i en stekpanna på medelhög värme. Stek fläsket i 2 minuter.
  3. Tillsätt paprikan. Stek i ytterligare 3 minuter under regelbunden omrörning.
  4. Tillsätt 1/4 av dressingen i kastrullen och rör om tills fläskköttet är täckt. Ta bort kastrullen från värmen.
  5. Blanda kålen och resten av dressingen i en skål. Tillsätt fläskköttet och vänd om igen. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 201 kcal.

Protein: 46 %

Kolhydrater: 29 %

Fett: 25 %