Asiatiska köttbullar med kyckling

30 min. total

Ingredienser

  • Sauce
    3 tsk vårlök, hackad
  • 1 tsk ingefära, riven
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk röd chili, finhackad
  • 2 spsk limejuice
  • 2 spsk sojasås
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 spsk honung
  • Kødboller
    1 pound malet kyckling
  • 0,5 cup rasp
  • 0,33 cup vårlök, finhackad
  • 3 spsk ingefära, riven
  • 1 stk ägg, vispade
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk sesamolja
  • 2 tsk sojasås
  • 1 tsk koriander, hackad
  • 2 spsk limejuice
  • 12 stk sallat
  • 1 stk gurka i skivor
  • 0,25 cup mynta

Instruktioner

  1. Sås
    Vispa vårlök, ingefära, vitlök, chili, sojasås, sesamolja och honung i en skål. Låt det dra in.
  2. Köttbullar
    Förvärm ugnen till 230 °C. Pensla en bakplåt med olja.
  3. Blanda kyckling, brödsmulor, vårlök, ingefära, ägg, vitlök, sesamolja, sojasås, koriander och limesaft i en skål.
  4. Forma köttbullar och lägg dem på plåten. Pensla köttbullarna med olja. Grädda i ca 13 minuter.
  5. Lägg köttbullarna på en tallrik tillsammans med sallad, gurka, mynta och sås. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 381 kcal.

Protein: 33 %.

Kolhydrater: 27 %

Fett: 40 %.