Asiatisk nötköttsallad

20 min. total

Ingredienser

  • 1 stk ägg
  • 1 tsk sesamolja
  • 0,5 spsk fisksås
  • 1 spsk limejuice
  • 100 gram tykstegsfilet
  • 0,5 tsk chili, mald
  • 2 cup romansallat, hackad
  • 0,5 stk gurka i skivor
  • 0,5 tsk sesamfrön
  • 0,5 spsk olivolja

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på locket, ta bort från värmen och låt stå i 8-9 minuter.
  2. Häll av vattnet och skala ägget. Skär dem i kvartar och lägg dem åt sidan. Blanda sesamolja, fisksås och limejuice ordentligt.
  3. Krydda biffen med chili, salt och peppar. Hetta upp olja i en panna utan fästmassa på medelhög värme.
  4. Stek biffen i 3 minuter på varje sida. Låt vila och skär sedan i tunna skivor.
  5. Lägg gurka, ägg och biff på en salladsbädd. Ringla över dressingen och strö över sesamfrön. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 351 kcal.

Protein: 36 %

Kolhydrater: 9 %.

Fett: 54 %