Asiatisk mango-ox-sallad

20 min. total

Ingredienser

  • 2 pound nötköttsfilé
  • 1 spsk sesamolja
  • 1 tsk fisksås
  • 2 spsk limejuice
  • 0,5 spsk ingefära, riven
  • 2 fed vitlök, finhackad
  • 1 stk röd chili, hackad
  • 1 spsk honung
  • 2 cup rucola
  • 0,25 stk rödlök i skivor
  • 1 stk mango i skivor
  • 2 spsk jordnötter, hackade

Instruktioner

  1. Vispa ihop sesamolja, vitlök, ingefära, limeskal, limesaft, fisksås och honung i en skål.
  2. Lägg filén i en skål. Häll på hälften av dressingen. Hetta upp en stekpanna med lite fett på medelhög värme.
  3. Stek filén efter smak, ta bort den, täck den och ställ den åt sidan. Blanda ruccola, lök och mango i en skål.
  4. Skär nötköttet i skivor. Lägg dem på salladen.
  5. Häll resten av dressingen över salladen och garnera med jordnötter. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 625 kcal.

Protein: 32 %

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 58 %