Asiatisk bulgarisk sallad

35 min. total

Ingredienser

  • 1 cup bulgur
  • 1 cup varmt vatten
  • 2 stk sötpotatis i tärningar
  • 1 cup edamame-bönor, blancherade
  • 0,5 stk rödlök i skivor
  • 1 cup körsbärstomater i kvartar
  • 0,25 cup sojasås
  • 1 spsk sesamolja
  • 1 spsk risvinäger
  • 0,25 tsk ingefära, riven

Instruktioner

  1. Lägg bulgur och varmt vatten i en kastrull. Koka i cirka 10 minuter.
  2. Koka sötpotatisen i en annan kastrull i 10-15 minuter. Låt vattnet rinna av. Tillsätt edamamebönor, rödlök, tomat och bulgur. Vispa ihop sojasås, sesamolja, vinäger och ingefära i en skål.
  3. Smaka av dressingen med salt och peppar. Häll dressingen över salladen och blanda.

Näring (per person)

Kalorier: 336 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 69 %

Fett: 17%