Ärtsoppa

20 min. total

Ingredienser

  • 1 tsk olivolja
  • 1 stk lök, hackad
  • 2,5 cup kycklingbuljong
  • 0,75 tsk estragon, torkad
  • 0,5 tsk salt
  • 0,25 tsk peppar
  • 10 ounce gröna ärtor, blancherade
  • 4 tsk yoghurt, naturlig
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat
  • 50 gram gräddost

Instruktioner

  1. Värm oljan i en kastrull på medelvärme. Tillsätt löken och fräs i 5 minuter.
  2. Tillsätt buljong, dragon, salt och peppar och koka upp. Tillsätt ärtorna och låt sjuda i 5 minuter.
  3. Mixa soppan tills den är slät. Låt sjuda i 5 minuter. Rosta vetebrödet och bred på färskost.
  4. Ta bort soppan från värmen. Rör ner yoghurten i soppan och servera med rostat bröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 194 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 52 %

Fett: 28 %