Apelsinkyckling med tomat

30 min. total

Ingredienser

  • 2 spsk olivolja
  • 1 fed vitlök, finhackad
  • 2 spsk lök, hackad
  • 1 pound kycklingbröst i tärningar
  • 10 ounce tomatsås
  • 4 spsk apelsinjuice
  • 2 spsk sojasås
  • 1 spsk klar vinäger
  • 1 spsk brunt mjöl
  • 2 cup brunt ris, kokt
  • 4 cup broccoli, buketter, blancherade

Instruktioner

  1. Tillsätt olja i en kastrull på medelhög till hög värme. Fräs lök och vitlök i 30 sekunder. Tillsätt kyckling och stek i 8 minuter.
  2. Tillsätt tomatjuice, apelsinjuice, sojasås, vinäger och brunt socker till kycklingen. Höj värmen tills det kokar, sänk sedan värmen och låt det sjuda.
  3. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. Ta bort kastrullen och låt vattnet rinna av. Spara riset.
  4. Låt vätskan koka upp i 5 minuter. Lägg brunt ris, broccoli och kyckling i en djup tallrik. Garnera med lök. Gör det!

Näring (per person)

Kalorier: 726 kcal.

Protein: 21 %

Kolhydrater: 59 %

Fett: 21%