Äggnudlar med misosås

25 min. total

Ingredienser

  • 300 gram nudlar, fullkorn
  • 3 spsk misopasta
  • 3 spsk varmt vatten
  • 1 spsk risvinäger
  • 1 spsk limejuice
  • 2 spsk sesamolja
  • 0,5 cup rödlök i skivor
  • 0,5 cup gul paprika i strimlor
  • 0,5 cup röd paprika, skuren
  • 0,5 cup morot, riven
  • 1 cup gröna ärtor, blancherade

Instruktioner

  1. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Lös upp misopastan i varmt vatten. Vispa ihop med limejuice och risvinäger till en jämn smet.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna på medelvärme. Fräs lök, paprika, morötter och ärtor.
  4. Tillsätt nudlar och misosås. Blanda med grönsakerna.
  5. Fördela på tallrikar och servera.

Näring (per person)

Kalorier: 400 kcal.

Protein: 15 %.

Kolhydrater: 63 %

Fett: 22 %