Ägg-mozzarella-majs-sallad

15 min. total

Ingredienser

  • 3 spsk vitvinsvinäger
  • 2 spsk olivolja
  • 4 spsk majs, avrunnen
  • 2 cup körsbärstomater i kvartar
  • 8 ounce mozzarella i tärningar
  • 4 cup spenat
  • 3 stk ägg
  • 0,5 cup valnötter, krossade
  • 0,5 cup basilika

Instruktioner

  1. Lägg äggen i en kastrull och täck dem med kallt vatten. Koka upp vattnet på medelhög värme. Lägg på ett lock, ta bort från värmen och låt stå.
  2. Vispa ihop vinäger, salt och peppar i en liten skål. Tillsätt gradvis oljan under vispning.
  3. Lägg majs, tomat, mozzarella och spenat i en ny skål. Häll dressingen över och vänd runt.
  4. Lägg de kvartalsvis skurna äggen och valnötterna på toppen.
  5. Riv basilikan i bitar, lägg den i salladen och vänd försiktigt om. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 401 kcal.

Protein: 20 %.

Kolhydrater: 10 %.

Fett: 70 %