Hitta den fysiska aktiviteten som passar dig

Skriven av Anne Christensen
Dietist 01. nov 2022

Att vi mår bra fysiskt och mentalt när vi rör på oss är ett välkänt faktum. Vilken typ av fysisk aktivitet som vi sysslar med spelar inte alltid så stor roll utan att det är att vi faktiskt hittar en fysiskt aktivitet som vi gillar och att vi även utför den som är det viktiga.

Nu när hösten och snart även vintern ä här i vårt vackra avlånga land så kan vi fortfarande hitta massor av roliga och spännande aktiviteter att sysselsätta oss med. För många så är gymmet det självklara valet när vi vill röra på oss under hösten och vintern och numera så är även gymmet en plats för både män och kvinnor i alla åldrar.

För alla som inte vill eller kan gå på gymmet i höst och vinter så finns även massor av annan härlig fysisk aktivitet att kunna göra. Har man möjlighet rent ekonomiskt och om det är fysiskt möjligt för en så kan man alltid köpa hem en motionscykel, löpband eller crosstrainer att träna på.

Att utföra ett rent rörlighetspass hemma i vardagsrummet med fokus på lugna och mjuka rörelser för muskler och leder är också en bra aktivitet, detta passar ypperligt om man av en eller flera anledningar inte har lika lätt för att ta sig utomhus för aktivitet.

Om man har möjlighet att gå i trappan i sitt hus eller i trapphuset utanför lägenheten upp och ner i 5-10 minuter per dag så är detta också en ypperlig aktivitet att kunna utföra utan att behöva ta sig ut utomhus.

Har man däremot möjligheten att kunna träna utomhus så finns det mängder av fysisk träning som vi kan göra. Promenader, löpning, cykling och längdskidåkning är alla exempel på fantastisk motionsidrott som vi kan göra utomhus i vårt vackra land.

Har man möjlighet att ta sig till ett badhus för att simma eller göra vattengymnastik så är det få träningsformer som är så pass skonsamma mot vår egen kropp som just dessa.
 

Gå ner i vikt lätt
Gratis skräddarsydd kostplan

Vill du gå ner några kilo? Med Arono får du den mest effektiva guiden till viktminskning. En dietplan är skräddarsydd för dig och 1000+ hälsosamma recept säkerställer att du håller dig inom ditt kalorimål varje dag.

Så kan du hitta inspiration och motivation

För många så kan det ibland vara svårt att hitta den där extra inspirationen och motivationen till att träna. Det finns dock mängder av olika vägar att gå för att kunna få god hjälp på traven med detta. Att lyssna på sin favoritmusik och sina favoritpoddar är bara ett par exempel för att öka på sin inspiration och motivation.

Att skriva upp sina personliga mål med sin fysiska aktivitet och sedan kontinuerligt göra uppföljning av sina mål är en annan sak som ökar både inspiration och motivation. Att besöka webbplatser som yonder.nu, knegen.se och carolagrahn.se är andra goda förslag och alternativ till att både få sig en mental och fysisk boost.
Att följa olika träningsprofiler via deras sociala kanaler som YouTube, facebook, bloggar och instagram är också något som kan ge en den där extra knuffen i rätt riktning till att få ändan ur vagnen för att göra den träning man kan och vill göra.