Tomatsallad med kyckling

25 min. total

Ingredienser

  • 0,25 cup smör
  • 4 stykke bröd, fullkornsbröd, rostat
  • 0,25 tsk vitlökspulver
  • 3 spsk olivolja
  • 2 spsk citronsaft
  • 2 tsk agave sirap
  • 8 ounce sallat
  • 2 stk kycklingbröst i tärningar
  • 3 cup körsbärstomat, halverad
  • 8 spsk parmesan, riven

Instruktioner

  1. Stek kycklingen i 5 minuter per sida i en panna med non-stick på medelhög värme.
  2. Bred smör på ena sidan av varje brödbit.
  3. Krydda med vitlök. Grilla brödet i 1-2 minuter i ugnen på 200 °C, på översta hyllan strax under värmen.
  4. Lägg salladen på en tallrik, lägg på tomat och kyckling och vänd med dressingen.
  5. Strö över parmesan. Servera med vitlöksbröd. Varsågod!

Näring (per person)

Kalorier: 520 kcal.

Protein: 22 %

Kolhydrater: 18 %

Fett: 60%